Anders Järryd

Anders Järryd, född i Lidköping 1961, är en av Sveriges mest framgångsrika tennisspelare genom tiderna. Litet i skuggan av 80 talets tennisgiganter Wilander och Edberg, vann Anders Järryd 8 singel- och 59 dubbeltitlar. Järryd var en viktigt del av det svenska Davis Cup laget under hela 12 år och var del i de 3 Davis Cup finaler Sverige vann på 80-talet.

Det svenska tennisundret

Anders Järryd är en del av det svenska tennisundret som följde i Björn Borgs fotspår, vår allra störste tennisspelare genom alla tider med bland annat fem raka Wimbledonvinster. Björn Borgs framgångar inspirerade tusentals svenska ungdomar att börja spela tennis, och snart kom det fram den ena efter den andra som också nådde världseliten och skördade stora framgångar internationellt. För svenskarna har detta inneburit att svenskarna kunnat njuta av tennis i TV-rutan, betta på nätet och titta på läktaren. Faktum är att i Sverige så är betting på Tennis den näst största sporten (efter fotboll) att betta live på. En sida som listar och jämför spelbolag på nätet är Casivo. Genom att bläddra igenom alla spelbolag hos Casivo kan man snabbt hitta mängder av betting bonusar att spela tennis för.

Anders Järryds karriär

Anders 1984Anders Järryd vann sin första titel 1983, dubbelturneringen Franska Öppna tillsammans med Hans Simonsson. Totalt vann Lidköpings störste tennisspelare 8 Grand Slam titlar i dubbel inklusive två Wimbledontitlar. Svensk tennis bäste dubbelspelare rankades etta i världen i dubbel 1985 och så högt som femma i singel i juli samma år. 1985 till 1988 var förmodligen Järryds bästa tid med Davis Cup segrar och dubbeltitlar. Han nådde även semifinal i Wimbledons herrsingel 1985.

Sveriges bäste dubbelspelare

Anders Järryd är en av de relativt få spelare som vunnit en karriär Grand Slam i dubbel, alltså vunnit samtliga Grand Slam turneringarna. Järryd avslutade sin professionella karriär 1996 men spelar fortfarande en del på seniortouren. Han bor idag i Båstad i Skåne med sin familj, och hjälper till på tennisgymnasiet. År 2005 blev Anders Järryd medlem av Swedish Tennis Hall of Fame.

Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.