Fakta om Roger Federer

Roger Federer är en världskänd schweizisk tennisspelare som varit en profil inom sporten sedan många år tillbaka. Han började spela tennis redan som åttaåring, och sedan dess har Roger Federer, nu 36 år (född 1981), hunnit med att vinna en hel del titlar och han är en flitig rekordhållare. Som ung såg han upp till tennisspelare som Boris Becker, Pete Sampras och Stefan Edberg.

Titlar och meriter

Federer är minst sagt fenomenal på att spela tennis. Han har bland annat rekordet för flest Grand Slam-titlar bland herrsingelspelare. Han har även varit världsetta i fantastiska 302 veckor, varav 237 veckor efter varandra. I Wimbledon har han vunnit hela 8 titlar och han har rekordet för flest vunna Wimbledon-turneringar. Förutom matchtitlar och rekord som dessa har han även blivit utnämnd till bland annat ”Most Marketable Sports Person” under 2016 och ”Swiss Athlete of the Year” vid ett flertal tillfällen.

roger federer bild

Vägen till framgång

Under ungdomsåren hade Federer ett hett temperament som speciellt påverkade honom i motgångar, något som han arbetat med för att förbättra sin mentala styrka. År 1998 rankades han som världsetta bland juniorer och debuterade professionellt i en hemmaturnering i Schweiz. På världsrankinglistan låg Federer på plats 301 under år 1998 och två år senare hade han klättrat till plats 29. Det stora genombrottet kom dock under 2003 då han vann sju singeltitlar i Wimbledon varav en sin första Grand Slam-titel.

Roger Federer – en välkänd tennisprofil

Federers tenniskarriär startade tidigt när han som åttaåring började spela. Under ungdomsåren drog han ifrån sina jämnåriga med sitt skickliga spel och debuterade i professionella sammanhang som 16-17 åring. Han rankades då som världsetta bland juniorerna och så småningom skulle han även komma att rankas till världsetta även i vuxen ålder. Många av Federers bedrifter har resulterat i rekord och titlar för hans många vinster, men även för att han anses vara en bra förebild inom idrottsvärlden med sin sportsmannamässiga attityd.

Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.