Novak Djokovics hyllning till Kobe Bryant

Årets första Grand Slam-turnering har avgjorts. Finalen i Australien Open bjöd på tennis i absolut världsklass och utvecklade sig till en riktig rysare över fem set. Storstjärnan Novak Djokovic hade chansen att ta sin åttonde titel och dessutom bli den förste tennisspelaren som vinner Grand Slam-turneringar i tre olika årtionden, men Djokovic var inte den enda idrottsmannen som stod i fokus.

En vinnare – två hjältar

Novak Djokovic kämpade i fem sett och närmre fyra timmar mot Österrikaren Dominik Thiem innan han stod som slutsegrare och kunde lyfta pokalen och fira sin åttonde seger. Matchen var historisk i flera avseenden för den Serbiske storstjärnan men i sitt tacktal efter matchen kom hans egna idrottsliga prestationer i andra hand och i hans tacktal hyllades en annan hjälte.

En hyllning från hjärtat

Efter matchen tog Djokovic som brukligt inför prisutdelningen på sig överdragskläderna. När kameran zoomade in syntes på bröstet bokstäverna KB, siffrorna 8 och 24 samt ett hjärta, en hyllning till den tragiskt bortgångne före detta basketspelare Kobe Bryant. Bryant var en nära vän till Novak Djokovic och i tacktalet berättade han märkbart rörd om hur Bryant var en idrottslig förebild och inspiration till att sträva efter att nya segrar.

Fortsätter sin rekordjakt

Djokovic har totalt 17 grand slam-titlar och närmar sig nu Nadal och Federer som har 19 respektive 20. Nästa möjlighet till att ta en ny titel är i Franska Öppna som avgörs i månadsskiftet maj/juni. Tre stora stjärnor som kämpar där uppe om titeln men många yngre spelare kommer underifrån och vill utmana om titeln. Inte minst Dominik Thiem som säkert vill ha revansch för finalförlusten i Australien. Först ska dock Djokovic njuta av sin seger och hämta sig efter sin väns död och kommer sen säkert ge oss tillfälle att njuta av hans stenhårda servar och hans färgstarka personlighet.

Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.