Padeltennis – Padel

Padel är en av de nya bollsporter som snabbt har blivit populärt i hela världen. Racketsporten är en slags mix av tennis och squash och har sitt ursprung i Acapulco i Mexico där Enrique Corcuera grundade sporten 1969. Padeltennis eller Padel som den också kallas som förkortning, har sedan 1992 årliga Världsmästerskap och många menar att sporten växer för att den är väldigt enkel att lära sig.

Padel, en spännande mix mellan tennis och squash

Padeltennis är en snabb sport där varje slag kan ta helt nya vändningar genom slag via spelplanens väggar och golv. Racketsporten liknar en mix av tennis och squash. Ett padelrack påminner om ett tennisrack men skaftet är kortare och ramen tjockare. Dubbelspel är det vanliga och då spelar man på en stor plan som mäter 10×20 meter. För singelspel är spelplanen något mindre, 6×20 meter. Nätet står centralt likt tennis och slagen över nätet får inte slås över midjehöjd.

Spelets olika delar och funktioner

Padeltennis spelas med boll och racket precis som tennis och squash. En padelboll påminner om en vanlig tennisboll men är betydligt mjukare för att kunna skapa en dämpad fart efter studsen. Ett padelrack är format av ett starkt fiber sammansatt som ett kompositmaterial med ett antal hål som ger en bra luftgenomströmning i slaget. Avancerade spelare har ett tjockare och mer diamantformat racket som kan ge rejält tryck till slaget medan det tunna, runda är att rekommendera för nybörjare.

En populär sport med full fart

För den bollintresserade som gillar full fart är padel ett utmärkt val. Under de senaste 20 år har sporten vuxit sig stor både i Europa och andra delar av världen. I Mexico där padeltennis startade för över 50 år sedan är sporten lika stor som vår innebandykultur. Racketsporten är enkel att lära sig på kort tid och speciellt attraktiv för den som vill kombinera konditionsträning med en bollsport.

Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.