Pickleball

En ny sport med namnet pickleball håller på att spridas i Sverige. Den hittills rätt så okända bollsporten har väckt stort intresse som både unga och gamla kan ha roligt med. Det var Korpen som introducerade pickleball i Sverige och nu håller den på att växa sig stor i rask takt.

Enkelt att använda redan existerade banor

Det är enkelt att komma igång med den nya bollsporten eftersom det inte behövs en speciell pickleballplan. Det enda som behövs göras är att byta nätet på en befintlig badmintonbana eftersom sporten spelas med ett nät som liknar det man använder i tennis. Sporten går ut på att man slår en innebandyboll över nätet med hjälp av ett racket i trä.

Historien bakom pickleball

Trots att de inte var mer än ett par år sedan som pickleball kom till Sverige så har den praktiseras mycket längre i andra delar av världen. Bollsporten uppfanns på Bainbridge Island i Washington år 1965. Det var ett gäng pappor som ville roa sina familjer en söndagseftermiddag som hittade på sporten genom att tillverka egna racketar i trä och sänka ett badmintonnät.

En sport för alla

Pickleball är en bra sport om man vill hitta ett roligt sätt att umgås med vänner och familj. Man kan spela både singel och i par beroende på hur många spelare man är. Det är en relativt långsam sport så den passar extra bra för personer som kommit upp lite i åldrarna men som fortfarande vill leva ett aktivt liv.

Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.