Squash

Squash är en intressant, rolig och lite annorlunda racketsport som kan spelas i par eller i lag på en bana som till skillnad från tennis och badminton är mycket mindre om som omsluts av väggar. Squash går ut på att spelarna turas om att med en racket slå bollen mot banans frontvägg.

Regler och strategi

Varje spelare i squash turas om att slå bollen som måste träffa banans frontvägg ovanför en begränsningslinje och under en yttre linje. Det är även tillåtet att slå bollen på någon av de begränsande sidoväggarna. Bollen får endast studsa en gång i marken, annars betraktas den som död. Spelarna får röra sig fritt på banans golv men får inte med flit hindra en motspelares rörelser. Det bästa sättet att vinna på squash är att kontrollera mitten av banan.

Hur man blir duktig på squash

En av de absolut bästa sakerna med squash är att du kan öva på det solo. Eftersom squashbanan är ett slutet utrymme mellan fyra väggar, kan du slå bollen tillbaka till dig själv upprepade gånger för att få känsla för bollen och bygga din armstyrka. Du kan testa olika vinklar och träna dina reflexer och hur det känns att röra sig på banan.

Varför testa squash?

Om du vill testa en lite annorlunda racketsport för att bygga upp styrka och kondition är squash ett perfekt val! Det funkar både för den tävlingsinriktade som vill träna i lag för att senare tävla, men även för den som endast vill bygga upp styrka och motion. Det funkar även om du vill spela helt solo och enbart utmana dig själv.

Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.