Tennis i Sverige

Sedan 1906 har Svenska Tennisförbundet arbetat för tennisens utveckling i Sverige och har gjort det på ett framgångsrikt sätt. Idag finns det möjlighet att träna och spela tennis i de flesta svenska städer och många framgångsrika tennisspelare kommer från Sverige. I hela världen är namn som Björn Borg, Stefan Edberg, Mats Wilander och Robin Söderling välkända.

Svenska tennisförbundet

svensk tennisSvenska tennisförbundet har idag två kanslier, ett i Stockholm och ett i Båstad. Dessa kanslier supportar och hjälper alla klubbar runt om i landet som är anslutna till förbundet. Inom tennisen är alla välkomna. Det finns aktiviteter för både ungdomar som veteraner och man har tävlingar och träningar för rullstolstennis. För dig som är aktiv spelare eller ledare finns det flera stipendier att söka.

Tennis, historia och framtid

För dig som är intresserad av tennisen historia hittar du i Sveriges Tennismuseum i Båstad. Här kan du se både föremål och bilder från då och nu. Tennisförbundet arbetar på ett engagerat sätt och har precis fått en plats Internationella Tennisförbundet. Under 2018 kommer förbundet att satsa på att utbilda fler tränare. Det är brist på tränare i hela landet och förbundet arbetar aktivt för att förbättra situationen så att alla som vill ska ha möjlighet att träna tennis. Dessutom växer tennis inom betting online där det nu är vanligt med live betting på svensk tennis hos de flesta spelbolagen.

 

Förbundets planer för 2018

Förutom att utbilda fler tränare kommer förbundet att ta hjälp av Linnéuniversitet i Växjö för att ta reda på varför det finns så få tränare och hur man kan göra yrket mer attraktivt. För aktiva spelare kommer förbundet att utöka sina internationella tävlingsresor. Resorna kommer både ge tränare och juniorer mer inspiration och juniorerna kommer också att få möte tufft och utmanande motstånd. Förbundet har alltid jobbat för tennisens utveckling och kommer fortsatt att jobba för tennisens intressen i Sverige.

Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.