Tennis för stående funktionshindrade

Bara för att personer är funktionshindrade på något sätt innebär det inte att de inte kan utöva en sport. Det vet vi alla, men ändå är det inte så ofta vi ser funktionshindrade i sporter. Det här är något som Enzo Amadei vill ändra på, speciellt inom tennis som han själv gillar.

Enzo Amadei grundare till TAP

tennis för funktionshindradeÅr 2015 grundade Enzo Amadei TAP, som står för tennis adaptado de pie, i Chile. Tanken är att få fler funktionsnedsatta att våga testa på tennissporten. Drömmen är en världsomspännande organisation inom området, men än så länge är det främst Chile och Sverige som är delaktiga. Samma år träffade han Harald von Koch från Söderköping, som också är funktionshindrad och älskar att spela tennis. Harald är idag ansvarig för TAP Sweden.

Spela tennis med funktionsnedsättning

Enzo Amadei har en så kallad stående funktionsnedsättning, vilket innebär att han inte är rullstolsburen. Egentligen är det inte särskilt mycket som vittnar på att han har en funktionsnedsättning överhuvudtaget. När han var 14 år började han spela tennis som en hobby, men i tjugoårsåldern började han träna mer och längtade efter att få tävla inom sporten. Som stående men funktionsnedsatt fanns det dock inga möjligheter då.

Allt är möjligt

Historien om Enzo och skapandet av TAP är ett bevis på att allt är möjligt. Bara för att du är funktionsnedsatt eller lider av en annan åkomma innebär det inte att du inte ska kunna göra det du älskar. För tillfället bor Enzo i Söderköping för att hjälpa till att marknadsföra TAP, tillsammans med Harald von Koch, här i Sverige.

Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.