World Congress of Tennis Medicine i Sverige

Stockholm Open är en tennisturnering för herrar som går av stapeln varje år i oktober. I samband med att turneringen hålls under 2019 anordnas även en global kongress som kommer att ha tennis och medicin i fokus. Initiativet har blivit prisat och världskongressen kommer att delta. Tidigare har eventet endast genomförts i USA.

Både coacher och medicinare deltar

Ett problem inom tennis är att tränarna inte har fått någon information om utveckligen inom medicin och coacherna har varit tvungna att aktivt leta efter informationen. I tennis är det mycket vanligt med axelskador och ryggskador och genom att coacherna blir utbildade inom den medicinska aspekten kan de minska risken för att dessa skador ska uppstå vilket leder till friskare tennisspelare.

Anmäl dig innan 15 september

Fredrik Johansson som är en av arrangörerna av eventet hoppas på att få omkring 250 deltagare. Omkring 100 av dessa vill han ska vara tränare och coacher. I och med att kongressen går av stapeln samtidigt som Stockholm Open har 2019 world congress of tennis medicine stora chanser att nå sina mål. Om du är intresserad av att delta vid kongressen bör du anmäla dig redan nu.

Information om Smashstudien under kongressen

Bland mycket annan användbar information kommer man att dela med sig av studier som Smashstudien under kongressen. I denna studie har man främst studerat ungdomar inom tennis och sambandet mellan skador och belastning. Det är viktigt att tränare och coacher får mer information om olika typer av skador som kan uppkomma och hur man undviker dem. Du finner kongressen i kungliga tennishallen från den 18 till 19 oktober.

Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.