Robin Söderling

Robin Söderling föddes i Tibro i Västergötland 1984 och är en tidigare svensk tennisspelare. Hans kanske två största meriter är finalplatserna i Franska öppna 2009 och 2010, samt en vinst i Masters i Paris 2010. Året efter drabbades Söderling av körtelfeber och 2015 drog han sig tillbaka och avslutade sin karriär.

Karriär och meriter

robin soderling bild2009 var det första av två starka år för Söderling. Han nådde då finalen i Franska öppna genom att bland annat slå ut Rafael Nadal. Det var första förlusten någonsin för Nadal i turneringen. I finalen mötte han Roger Federer men förlorade med 3-0 i set. Söderling var den förste svensk som sedan 2000 nått finalen i Franska öppna. År 2000 var Magnus Norman i final, som för övrigt var Söderlings tränare under 2009.

Ett starkt år

2010 fortsätter Söderling att briljera. Det här året slår han ut Federer i Franska öppna och når även det här året finalplats. I finalen besegrades Söderling av Nadal. I september kom Söderling så långt som till kvartsfinal i US Open där han tyvärr besegrades av Federer. Under dessa två år kämpade Nadal, Federer och Söderling ständigt om samma titlar på tennisens toppnivå.

Söderling- en av de stora

Idag har Söderling dragit sig tillbaka från tennisen och lever ett vanligt familjeliv och arbetar som tennistränare. Vi ska aldrig glömma Söderlings gärning, han är en av de riktigt stora talangerna Sverige har haft på tennisbanan. När Söderling var som bäst var han rankad fyra i världen vilket inte många kan skryta med. Under dessa gyllene år befann han sig ständigt hack i häl på Federer och Nadal.

Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.