Serena Williams

Den professionella tennisspelaren Serena Jameka Williams föddes den 26 september 1981 i Saginaw i Michigan. Hon är lillasyster till Venus Williams som även hon är en professionell tennisspelare. Serena Williams är idag den enda tennisspelaren som har vunnit 23 Grand Slam-titlar och kan snart kanske även knipa en ytterligare titel.

Serena Williams tenniskarriär

Det var i mycket tidig ålder som Serena Williams startade sin tenniskarriär och redan som 14-åring blev hon en professionell tennisspelare. Hon blev rankad som världsetta i singel från juli år 2002 och har sammanlagt vunnit 23 dubbeltitlar och 72 singeltitlar på WTA-touren. De 23 Grand Slam-titlarna hon vunnit så var 4 av dem vunna på rad efter varandra mellan 2002 – 2003. En riktig ”Serena Slam” som hon själv kallar det.

Hur tennisen kom in i Williams liv

Tennisen kom in tidigt i Serena Williams liv som vi nämde tidigare. Det var hennes pappa som tidigt drömde om att åtminstone en av systrarna skulle bli tennisproffs och vilken tur för han, eftersom båda systrarna Williams blev professionella tennisspelare. Serena och Venus Williams fick tidigt gå i tennisskola och bli tränad av den professionella tennisspelaren Rick Macci. Båda systrarna blev snabbt utvecklade till unga tennisproffs.

Inte bara en dans

Systrarna Williams har inte bara levt ett rikt liv som tennisproffs utan som barn växte de upp under jobbiga tider med brist på ekonomi. Men som tur var så gick deras pappa önskan i uppfyllelse när han väl satte systrarna i tenniskola. Det var inte bara den ena dottern som blev tennisproffs utan båda två. Detta hjälpe dem ur fattigdomen till slut.

Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.